אנשי עסקים ישראלים רבים מבינים כי הקמת חברה בארצות הברית משרתת אינטרסים עסקיים רבים, גם אם בעל העסק נמצא בפועל בישראל ומנהל את החברה באופן וירטואלי ממקום מושבו בארץ.
אז איך זה בדיוק עובד?
למה כדאי להקים חברה בארצות הברית?
יש לא מעט סיבות להקים בארה"ב חברה חוקית, גם אם וירטואלית:
- לקוחות אמריקאים, כמו גם חברות אמריקאיות מעדיפות לעבוד עם עסקים מקומיים.
- הגנה על חיסיון של מידע רגיש כמו פרטים של בעלי המניות.
- פניה למספר גדול יותר של לקוחות באחד השווקים החזקים בעולם.
אלה רק חלק מהסיבות שהופכות הקמה של חברה, או עסק בארה"ב לכדאית כל כך.
מיסוי בארה"ב – רגע לפני שמקימים חברה
באופן טבעי הקמת חברה בארה"ב כרוכה בתשלומי מיסים לרשויות המס האמריקאיות ודיווח שנתי מסודר.
חוץ ממס ההכנסה האמריקאי, אותו גובה ה IRS, קיים מס נוסף החל רק על חברות זרות, שנקרא "מס סניף פדרלי" הנגבה בנוסף על מס החברות.
מסים נוספים משתנים בין מדינה למדינה בתוך ארה"ב, כלומר מיסים מקומיים, לצידם מס נוסף המוטל על חברות ישראליות, שנקרא "מס רווח הון בישראל", עבורו מקבלים הנחה בישראל בהתאם לגובה המס ששולם בארה"ב.
פתיחת חשבון בנק בארה"ב
פתיחת חשבון בנק היא צעד הכרחי למי שמעוניין להקים חברה בארה"ב, אך אינה עניין פשוט כלל ועיקר.
החל מאירועי ה 11/9 ארה"ב החמירה את יחסה כלפי זרים וכיום אפשר לפתוח חשבון בנק עסקי רק עבור עסק אמריקאי.
לכן, כדי לפתוח חשבון בנק עסקי בארה"ב, יש להקים את החברה במרכז פיננסי בארה"ב ואז להמתין עד קבלת אישור עבור מספר במס הכנסה. רק לאחר קבלת האישור אפשר לפתוח חשבון בנק עסקי.
ניהול בפועל – איך מנהלים עסק אמריקאי דרך האינטרנט?
בין אם יש לכם בשטח מנהל אמין ואחראי, שאתם יכולים לסמוך עליו ובין אם החברה שלכם מעניקה שירותים ומוצרים וירטואליים, כך שאין צורך בעובדים בשטח, אתם עדיין צריכים לנהל מערכת יחסים מסודרת עם הרשויות האמריקאיות, בין היתר על ידי הכנת דוחות מס אמריקאיים, שיבטיחו לכם תשלום מיסים מסודר, יחס הוגן של רשויות המס, תיאום מול רשויות המס בישראל וכן הלאה.
לסיכום – פתיחת חברה בארה"ב בצורה בטוחה
פתיחה של חברה, או עסק בארה"ב מצריכה עבודה צמודה מול רו"ח אמריקאי, עם זיקה למיסוי ישראלי. רו"ח שמכיר את חוקי המס האמריקאיים יעזור לכם לבחור את סוג החברה המתאימה לכם, לבחור את המדינה המתאימה ביותר בארה"ב לפתיחת העסק, להעניק לכם ייעוץ על הליך הקמת החברה וחוקי המיסוי השונים בין המדינות השונות בארה"ב ועוד.