כיצד להשקיע במניות

כל אחד מאיתנו שומע לעיתים קרובות על עליות בבורסה ועל ירידות, על מסחר דליל או על מחזור עסקאות גבוה. עם זאת, כלי התקשורת השונים אינם מספקים הסבר למי שמעוניין להשקיע במניות, באשר לדרך הנכונה לעשות את זה. מהם בעצם ניירות ערך ומהי מניה? האם כל אחד יכול להשקיע בניירות ערך? כיצד להשקיע במניות ולהגדיל את הסיכויים ליצירת רווחים נאים? מה בין השקעה באמצעות הפלטפורמות שמספקים הבנקים, להשקעה באמצעות פלטפורמות חלופיות? בשורות הבאות נביא הסבר קצר וממצה על נושא ההשקעה בניירות ערך בכלל, ובמניות בפרט.

מדד נתונים

ניירות ערך, מניות ואגרות חוב

כל עסק שרוצה לגייס כסף, יכול לעזות זאת בכמה דרכים: האחת – לגייס הלוואה מהבנק, או ממוסג פיננסי אחר. ואולם ההלוואה נושאת ריבית, וההחזרים שלה מתפרשים על פני תקופה מוגדרת מראש. דרך נוספת לגייס כסף, היא להציע לציבור הרחב לרכוש חלק מהעסק, באמצעות מסמך המאשר את הבעלות של הרוכש על חלק מסוים. לצורך העניין, עסק ינפיק 100 מניות, שכל מניה שווה 1,000 שקלים. מחצית מהמניות יחזיקו הבעלים המקוריים של העסק, ואילו המחצית השנייה תוצע למכירה באמצעות הבורסה. מי שירכוש את מניה אחת ירכוש אחוז אחד מהעסק, במחיר של רלף ₪. ככל שהערך של העסק יעלה, כך יעלה גם ערך המניה. וככל שהעסק יהיה בעייתי, כך תהפוך גם המניה לבעייתית. ואולם בעל העסק איננו מתחייב לרכוש בחזרה את המניה בדיוק כמו מניית אפל, ומרגע שהיא הונפקה היא מקבלת חיים משל עצמה.

אגרות חוב, לעומת זאת, הן סוג של הלוואה שהעסק לוקח ממשקיעים, כשתמורת ההלוואה הוא מבטיח למשקיעים ריבית מסוימת וכן הצמדה למדד, מלאה או חלקית. לאגרות חוב יש תוקף ומועד קבוע מראש לפקיעת התוקף שלהן. נכון להיום, כל אדם יכול לפתוח חשבון באחד הגופים המורשים לסחור בבורסה, ולבצע השקעות באוות נפשו.

השקעה באמצעות הבנקים או פלטפורמות אחרות

בשנים האחרונות התרבו אפשרויות ההשקעה. בנוסף לפלטפורמות שהבנקים מספקים, יש כיום פלטפורמות המנוהלות על ידי דפים פיננסיים המתמחים בהשקעות. ההבדל העיקרי בין הבנקים לגופים פיננסיים אחרים, טמון בעיקר בגובה העמלות שהמשקיע משלם. בבנקים, העמלות הן גבוהות יחסית. פלטפורמות אחרות מאפשרות להשקיע תוך שהן נוטלות עמלות נמוכות מאד, שהן פחות מאחוז אחד על כל פעולה שמתבצעת. מנגד, הבנקים מציעים גם שירותי ייעוץ, שבחלק מהדופים הפיננסיים האחרים ניתנים תמורת תשלום. משקיע קטן יעדיף, קרוב לוודאי, להשקיע באמצעות פלטפורמת השקעות חוץ בנקאית. משקיעים גדולים נוטים לעיתים להשקיע דווקא באמצעות הבנקים, למרות העמלות.

ככלל, השקעה בניירות ערך, אגרות חוב ומניות, מאפשרת לייצר רווחים נאים גם בתקופה שבה הריבית נמוכה והאינפלציה היא אפסית. עם זאת, מומלץ להסתייע ביועצים פיננסיים מיומנים, בכדי לבצע את ההשקעה הנבונה והרווחית ביותר מצד אחד, ולהימנע מהפסדים מיותרים וכואבים מצד שני. השקעה במניות הוכיחה את עצמה שוב ושוב כדרך הנכונה והרווחים ביותר להשקעה. במבחן הזמן, מדדי המניות מכים עכל מדד פיננסי אחר.

שיווק ב-2019 איך עושים את זה? 

אולי תאהבו גם את: